UPOZORNĚNÍ: 6. 1. nefixujeme cenu zlata (státní svátek v Rakousku). Pražská prodejna do 11.1. uzavřena – kontaktujte nás na centrále 800 222 800.
Zlato Aukce

AUKCE #07775 - Traditions – House-warming Ag BU

AUKCE

Číslo aukce: #  07775  
Zahájení aukce: 06.03.2018  
Aukce končí:
 
18.03.2018
 
 
Vyvolávací cena: 497,00 Kč  
Dosažená cena: 497,00 Kč  
Cílová cena (kup teď):
 
620,00 Kč
 
 
Minimální příhoz : 1,00 Kč  
Minimální nabídka : 497,00 Kč  
Příhozů: 0  
   


TATO AUKCE JE UKONČENA!



POPIS

Stříbrná mince běžné kvality
Emitent: Belarus
průměr: 38,61 mm
hmotnost: 33,63 g
obsah drahých kovů: 925/1000 Au
nominál: 20 roubles
náklad: ks
provedení: unc.
emise:


STAV

mírně rez, prasklá kapsle

VÍTE, ŽE:

Mince předních evropských zemí ze zlata a stříbra. Prohlédněte si výběr nejzajímavějších titulů Polska. Zahraniční zlaté a stříbrné mince jsou vhodnou formou investice a u sběratelů jsou velmi oblíbené. Vyberte si z naší nabídky zahraničních mincí.

PŘÍHOZY V AUKCI #07775

Na tuto aukci zatím není přihazováno



STARŠÍ DRAŽBY TÉTO POLOŽKY

# Ukončena  Vyvolávací cena Dosažená cena
9117  30.03.2021  540,00 Kč 551,00 Kč




ČASOPIS MINCE A BANKOVKY
Jediný v Čechách a na Slovensku. Získáte exkluzivně pouze u nás.

Rudolf II. 200 Kč 2012

Také Česká národní banka připomíná 400. výročí úmrtí význačného panovníka Rudolfa II. Činí tak vydáním pamětní stříbrné mince. Dvousetkoruna s vyobrazením tohoto římského císaře a českého krále je v prodeji od 11. ledna 2012.



V červenci 2010 v yhlásila ČNB celostátní neomezenou anonymní soutěž na umělecký návrh pamětní stříbrné dvousetkoruny, věnované Rudolfu II. Předložené návrhy stříbrné mince hodnotila dne 19. října 2010 Komise pro posuzování návrhů na české peníze. Odbornou poradkyní byla prof. PhDr. Marie Bláhová, DrSc., z Filosof ické fakulty Univerzity Karlovy. Do soutěže se přihlásilo 27 výtvarníků, kteří předložili celkem 34 sádrov ých modelů.

Pro nepří liš přesvědčivé portréty Rudolfa II., nedostatečné v ystižení tématu, případně pro v ýtvarné nedostatky v kompozici, písmu či modelaci bylo v prvním kole vyřazeno hned dvacet návrhů. Devět návrhů, s kvalitnějšími portréty a v yšší výtvarnou úrovní, získalo odměnu ve druhém kole. Do třetího kola pak postoupila pětice návrhů. Ty byly podle názorů členů komise v ýtvarně nejzdařilejší a nejvýstižněji zobrazovaly zadané téma.

Celý článek naleznete v časopise Mince a bankovky č. 2/2012



Mančukuo L outkový stát a jeho oběživo

Toto krátké pojednání vzniklo při mém studiu historie japonské Kwantungské armády a bojů na severní hranici se Sovětským svazem.

Na historii Mančukua jako loutkového státu mě překvapila skutečnost, že stát nevznikl jako důsledek přímé japonské války proti Čínské republice, ale podstatně dříve.

Po první světové válce a ještě dříve po prohrané rusko-japonské válce v roce 1905 došlo k tomu, že východní nárazníková část Číny při korejské a nové ruské hranici se od roku 1905 stala přímo ideální surovinovou základnou imperiálního Japonska. To vyvrcholilo v roca 1931 přímým obsazením celého území Kwantungskou armádou, která vyhlásila dne 9. března 1931 toto území jako samostatný stát Mančukuo pod vojenskou správou. Protože Japonsko bylo tehdy ještě členem společnosti národů, považovalo císařské vedení za nutné nastalou situaci legalizovat. Proto byla do vnitřní Číny vyslána delegace, která přesvědčila bývalého čínského císaře Pchu-I, aby se stal formálním vladařem tohoto území. Republikánské vládě v Číně to v zásadě nevadilo, protože byla zmítána vnitřními rozpory, občanskou válkou a jinými problémy. Na osobní doporučení předsedy japonské vlády Tanaky a císaře Hirohita bylo excísaři slíbeno zřízení císařství. Byl převezen lodí do Mančukua, dostal spolehlivý japonský doprovod pod velením kapitána Itakiho, který plnil poslání a úkoly dané mu japonskou vládou. Pchu-I byl po příjezdu na své budoucí území nemile překvapen sdělením, že je jmenován nikoliv císařem, ale pouhým správcem Mančukua. Jako správce s blokovaným pohybem dostal možnost jen částečně řídit svůj nový stát a teprve po oficiálním podřízení se japonskému císaři a po setkání s ním bylo v roce 1934 vyhlášeno císařství, které formálně existovalo až do roku 1945.

Celý článek naleznete v časopise Mince a bankovky č. 2/2011.

MONITOR CENY ZLATA. EUR/OZ.


Spotová cena je tedy cena platná právě v ten okamžik, kdy ji věnujete svoji pozornost. Sledujte aktuální cenu zlata na komoditních burzách. Pohodlně i na svém mobilu. Monitor ceny zlata můžete mít neustále otevřený.

ZLATO.


Zlato. Latinsky Aurum. Pro jednoho chemický prvek, pro jiného talisman pro štěstí, pro jiné koncentrované jmění. Zlato ovlivňovalo osudy lidí a národů, obchod a vývoj peněžního systému od biblických dob, bylo symbolem moci, vzbuzovalo vášně. Příběh posedlosti zlatem začíná magickou, náboženskou a uměleckou rolí zlata, pokračuje ražením mincí a přeměnou na peníze, vrcholí zlatým standardem. Dnes žijeme v době, kdy mnozí přezíravě tvrdí, že zlata se nenají. Není větší omyl. Protože pokud zase přijde doba, kdy bude nedostatek svobody nebo jídla, pak zlato bude jediná měna, která vám je zajistí...

TROYSKÁ UNCE NENÍ UNCE


Troyská unce představuje hmotnost odpovídající 31.1 gramům v metrické soustavě. Označuje se zkratkou Oz. Je nejrozšířenější měrnou jednotkou ve světě investičního zlata. Zejména pak co se týká investičních zlatých mincí. Ty se razí obvykle právě ve hmotnosti jedné troyské unce a jejich částí. Poloviny, čtvrtiny a desetiny. I cena zlata na burze se udává vůči jedné Oz. Prostá unce však má hmotnost pouze 28 gramů. Proto je slovo troyská u nás důležité!

LONDON FIX


Aktuální světová cena zlata na trhu, tzv. London fix je vyhlašována dvakrát denně nejvýznamnějšími obchodníky se zlatem. Touto cenou se řídí obchody o objemu min. 1000 Oz. Fyzicky alokované zlato ve formě zlatých investičních mincí nebo uzančních zlatých slitků se prodává za cenu mírně vyšší. Náklady na zpracování zlata do podoby investičních mincí a jejich distribuce tvoří navýšení prodejní ceny investiční mince vůči ceně zlata. Toto navýšení zvané premium je různé podle velikosti mincí, které kupujete.
Zlatemince.cz - Investiční zlato. Zlaté investiční mince. Zlaté investiční slitky. Stříbrné mince. Limitované ražby a medaile Pražské mincovny, České mincovny a Mincovny Kremnica, mince ČNB a NBS. ©2003-2024 Zlaté mince - Numismatika. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování textů a fotografií je bez písemného souhlasu zakázáno.

RESPEKTUJEME VAŠE SOUKROMÍ.

Tyto stránky upravujeme pro vaše individuální požadavky pomocí cookies. Jsou bezpečné, bezplatné a umožňují nám 'ladit' tyto stránky a nabízet ve slevě zboží dle vašich osobních preferencí. K jejich použití je vyžadován váš souhlas. Více podrobností se dozvíte na stránce cookies ...