UPOZORNĚNÍ: 6. 1. nefixujeme cenu zlata (státní svátek v Rakousku). Pražská prodejna do 11.1. uzavřena – kontaktujte nás na centrále 800 222 800.
Zlato Aukce

AUKCE #08000 - Platinová investiční medaile - Katedrála ve Velehradě

AUKCE

Číslo aukce: #  08000  
Zahájení aukce: 17.09.2018  
Aukce končí:
 
01.10.2018
 
 
Vyvolávací cena: 638000,00 Kč  
Dosažená cena: 638000,00 Kč  
Cílová cena (kup teď):
 
690000,00 Kč
 
 
Minimální příhoz : 1,00 Kč  
Minimální nabídka : 638000,00 Kč  
Příhozů: 0  
   


TATO AUKCE JE UKONČENA!



POPIS

Platinová pamětní medaile
Autor: ak. soch. Vladimír Oppl
Ražba: Česká mincovna a.s.

průměr: 85 mm
hmotnost: 500 g
ryzost: 999/1000 Pt
hrana: hladká, číslovaná
limit: 100 ks
emise: září 2011


STAV

číslo 55

VÍTE, ŽE:

Věnujte svým blízkým vánoční medaile. Dukát. Tradiční česká zlatá mince pro štěstí. Vánoční dar, který můžete věnovat každému. Zlaté a stříbrné medaile s vánočními motivy od Pražské mincovny.

PŘÍHOZY V AUKCI #08000

Na tuto aukci zatím není přihazováno



STARŠÍ DRAŽBY TÉTO POLOŽKY

# Ukončena  Vyvolávací cena Dosažená cena




ČASOPIS MINCE A BANKOVKY
Jediný v Čechách a na Slovensku. Získáte exkluzivně pouze u nás.

Poslední mince 2013 Dokončení emise letošního roku

Stejně tak, jako toto číslo je pro letošní rok poslední, uzavřela své emise pro tento rok i Česká národní banka.

Sběratelé mohou do svých sbírek získat dvě nové dvousetkoruny a zlatou desetitisícovku. Mince vyrazila Česká mincovna.

Josef Bican

Od 11. září 2013 je k dispozici pamětní dvoustovka k výročí sto let od narození legendárního fotbalisty Josefa Bicana. Na lícní straně stříbrné mince je zobrazen slavný fotbalista v dresu fotbalového klubu Slavia na pozadí děleného štítu s pěticípou hvězdou. Na rubové straně mince je Bicanův portrét. Podoba této pamětní mince vzešla ze soutěže, kterou ČNB vyhlásila v březnu 2012. Zúčastnilo se jí 21 výtvarníků s celkem 30 návrhy. Vítězem soutěže a autorem podoby mince se stal Petr Horák.
Česká národní banka vydá do oběhu celkem 21 100 kusů mincí, z toho 14 300 kusů ve špičkové kvalitě s leštěným polem a matovým reliéfem a 6800 kusů v běžné kvalitě.

Celý článek naleznete v časopice Mince a bankovky č. 6/2013.



9. AUKCE společnosti Macho & Chlapovič

Po teplých letních měsících odpočinku na dovolených, jsou tu sychravé podzimní měsíce, kdy je leckdy lepší sedět doma za pecí a brouzdat po internetu a hledat zajímavé aukce v podzimní aukční nabídce, které Vám dodají ten správný adrenalin.

Jednou z těch zajímavých na evropském trhu je i aukce společnosti Macho & Chlapovič, která trochu rozbouřila poklidné české vody numismatické.

Aukce se nekonala již tradičně o víkendu, ale ve všední den v pondělí 26. října 2015 od 17 hodin v hotelu Mandarín Oriental v Praze, a obsahovala bezpochyby zajímavou nabídkou numismatického a notafilického materiálu. Nabídka byla rozdělena na sálovou aukci (celkem 387 položek) a na aukci internetovou, která proběhla 27. října 2015, kde aukční dům přichystal 462 položek s atraktivní vyvolávací cenou, která dává možnost zajímavých soubojů při internetové dražbě. Pojďme si nyní představit nabídku 9. aukce firmy Macho & Chlapovič podrobněji. Položky jsou řazeny chronologicky a katalog začíná Keltskými mincemi, kterých je celkem 22 a mezi nimi položka #6 Hexadrachma typ LATUMARUS s vyvolávací cenou 3000 € a mnoho dalších statérů, obolů a drachem.

Celý článek naleznete v časopise Mince a bankovky č. 6/2015.

FIXACE CENY


Cena zlata se neustále mění. Okamžik její fixace je proto důležitý. Chcete-li zakoupit investiční zlato za cenu, která vám vyhovuje, dřív než se změní, proveďte úhradu vaší objednávky obratem. Tím dosáhnete okamžité fixace. Minulá výhodná cena samozřejmě nemůže být dodatečně fixována v nočních hodinách, mimo pracovní dobu obchodníků nebo ve svátky, kdy obchody se zlatem neprobíhají.

ZLATÉ MINCE ČNB


ČNB vydává pamětní zlaté mince. Stejně jako investiční zlaté mince dovážené ze zahraničí jsou osvobozeny od DPH. Jedná se o jediné české mince, resp. mince s nominální hodnotou vyjádřenou v české měně, které jsou od daně osvobozeny. Díky nízkému nákladu však mají vysokou sběratelskou hodnotu.

SLITEK MUSÍ MÍT SÉRIOVÉ ČÍSLO


Každý slitek tak může být vždy jednoznačně identifikován. Podobně jako u číslovaných bankovek, lze následně i u investičních zlatých slitků sledovat jejich původ a transakce s nimi prováděné. Číslo musí být vyraženo přímo do slitku. Uvedení identifikačního čísla na přiloženém certifikátu není z hlediska zákona o DPH dostačující. Neoznačený slitek nemůže být od DPH osvobozen.

ZLATO.


Zlato. Latinsky Aurum. Pro jednoho chemický prvek, pro jiného talisman pro štěstí, pro jiné koncentrované jmění. Zlato ovlivňovalo osudy lidí a národů, obchod a vývoj peněžního systému od biblických dob, bylo symbolem moci, vzbuzovalo vášně. Příběh posedlosti zlatem začíná magickou, náboženskou a uměleckou rolí zlata, pokračuje ražením mincí a přeměnou na peníze, vrcholí zlatým standardem. Dnes žijeme v době, kdy mnozí přezíravě tvrdí, že zlata se nenají. Není větší omyl. Protože pokud zase přijde doba, kdy bude nedostatek svobody nebo jídla, pak zlato bude jediná měna, která vám je zajistí...
Zlatemince.cz - Investiční zlato. Zlaté investiční mince. Zlaté investiční slitky. Stříbrné mince. Limitované ražby a medaile Pražské mincovny, České mincovny a Mincovny Kremnica, mince ČNB a NBS. ©2003-2024 Zlaté mince - Numismatika. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování textů a fotografií je bez písemného souhlasu zakázáno.

RESPEKTUJEME VAŠE SOUKROMÍ.

Tyto stránky upravujeme pro vaše individuální požadavky pomocí cookies. Jsou bezpečné, bezplatné a umožňují nám 'ladit' tyto stránky a nabízet ve slevě zboží dle vašich osobních preferencí. K jejich použití je vyžadován váš souhlas. Více podrobností se dozvíte na stránce cookies ...